کد خبر: 1247462
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
نگاهی به حواشی پرتعداد لیگ بیست‌و‌چهارم در آغاز راه
تنها دو هفته از رقابت‌های لیگ بیست‌وچهارم سپری شده، اما در همین زمان کوتاه حواشی متعددی رخ داده که در نوع خود بی‌سابقه و البته جالب توجه است. 
دنیا حیدری
جوان آنلاین: حاشیه عضو جدا نشدنی فوتبال ایران است. با وجود این رشد چشمگیر و به‌روزرسانی آن همچنان جامعه فوتبال و دوستداران این رشته را متعجب و متحیر می‌کند. بهت ناشی از دربه‌دری تیم‌ها در ورزشگاه‌های مختلف هنوز به قوت خود باقی است که این‌بار بحث فیک بودن VAR همگان را شوکه کرده است. سیستمی که حضور آن در فوتبال ایران سروصدای زیادی به پا کرد، اما زمان زیادی طول نکشید که اخبار ضد و نقیضی در خصوص فیک بودن آن مطرح شد. هرچند که داستان‌های بی‌پایان کمک‌داور ویدئویی، وضعیت نامشخص تیم‌ها برای میزبانی در ورزشگاه‌های خانگی و همچنین وضعیت مبهم پرونده شکایت از بیرانوند توسط پرسپولیس تنها حواشی این روز‌های فوتبال ایران نیست و شاید اهمیت بالای موارد مطرح شده و نحوه برخورد آقایان در فصل گذشته است که باعث شده برخی مسائل، چون حضور غیرقانونی نکونام روی نیمکت استقلال با واکنش قابل توجهی مواجه نشود. 
 
 پرده‌برداری از تبعیضی فاحش
البته مدیر نقل‌وانتقالات سازمان لیگ غیرقانونی بودن حضور نکونام روی نیمکت استقلال را رد می‌کند: «نقل‌وانتقالات کادر فنی و مربیان مانند بازیکنان نیست که فقط در بازه زمانی خاصی امکان تغییر کادر فنی وجود داشته باشد و هر لحظه از فصل کادر فنی و مربیان می‌توانند از تیمی جدا شوند یا با تیمی قرارداد امضا کنند. در هفته نخست لیگ برتر به دلایلی برای هیچ یک از مربیان و اعضای کادر فنی تیم‌ها کارتی صادر نشد و فقط مجوز یک هفته‌ای به آن‌ها داده شد. نکونام هم قراردادی سه ساله با استقلال دارد که فصل گذشته در سازمان لیگ ثبت شد، اما به دلیل اینکه در آزمایش‌های پزشکی پیش‌فصل در مرکز ایفمارک حاضر نشد، مجوز حضورش روی نیمکت تیم با تعهد و پذیرش مسئولیت پزشکی از سوی مدیرعامل باشگاه صادر شد و توانست روی نیمکت تیم استقلال بنشیند.»، اما توضیحات او بیشتر شبیه به پرده برداشتن از نگاه تبعیض‌آمیز مسئولان است برای توجیه حضور نکونام روی نیمکت استقلال!
 
 فیک یا اصل؟
اما مسئله حائز اهمیت بعدی داستان کمک‌داور ویدئویی است که فدراسیون فوتبال سروصدای زیادی بابت ورود آن به فوتبال ایران راه انداخت، ولی آنچه امروز شنیده می‌شود، روایت داستانی مشابه استفاده از VAR در دو دربی گذشته است! داستانی که هیچ شباهتی به توضیحات پرطمطراق فدراسیون‌نشین‌ها نداشت و خیلی زود مشخص شد کاملاً فیک است و آقایان بازبینی تصاویری که از طریق دوربین‌های صدا‌وسیما ضبط شده را به جای VAR جا زده‌اند. داستانی که گویی این‌بار هم به همان روش قدیمی در حال روایت شدن است!
بی‌تردید کمتر کسی است که با حضور کمک‌داور ویدئویی در فوتبال ایران مخالف باشد، چراکه این تکنولوژی می‌تواند مشکلات زیادی را برطرف کند و از شدت کاستی‌های موجود در جامعه داوری بکاهد و میزان اشتباهات را نیز کاهش دهد. اما امروز VAR خود به چالشی جدی تبدیل شده، چراکه تعداد دستگاه‌های VAR کم است. هم‌اکنون سه دستگاه در ایران وجود دارد و دو دستگاه دیگر نیز قرار است طبق گفته رئیس فدراسیون فوتبال تا ۲۱ شهریور به ایران برسد که حتی اگر این اتفاق بدون بدقولی رخ دهد هم هنوز تعداد دستگاه‌های موجود در ایران کم است و کفاف لیگ برتر را نمی‌دهد. ضمن اینکه جز چند ورزشگاه خاص، هنوز همه چیز برای استفاده از کمک‌داور ویدیویی مهیا نشده است. اما مورد نگران‌کننده بعدی مسئله‌ای است که این روز‌ها زبان به زبان می‌چرخد و خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی بدان اشاره کرده است: «چگونگی بررسی صحنه‌های مشکوک جای تأمل دارد. عدم وجود دوربین‌های مخصوص کمک‌داور ویدئویی باعث شده تصاویر تلویزیونی مورد بازبینی قرار گیرند و کاری که انجام می‌شود، عملاً ویدئوچک است. در این شرایط بینندگان تلویزیونی چیزی از ماجرا متوجه نمی‌شوند. نکته دیگر اینکه صحنه‌های تأثیرگذار قبل از گل (اوت یا کرنر) مورد بازبینی قرار نمی‌گیرند.»
 لابه‌لای حواشی پرتعداد فوتبال ایران که در همین دو هفته نخست لیگ بیست‌وچهارم شاهد آن هستیم، تعلل در اعلام حکم شکایت پرسپولیس از بیرانوند هم نکته حائز اهمیتی است. حکمی‌که گفته می‌شود صادر شده، اما اعلام نمی‌شود. این در حالی است که بیرانوند در هر دو دیداری که از فصل جدید برگزار شده به میدان رفته و بدون شک در صورت محکوم شدن او، نتایج بازی‌های تراکتور به دلیل استفاده از بازیکن غیرقانونی با مشکل مواجه خواهد شد، اما نه تراکتور در استفاده از بیرانوند تردیدی به خود راه می‌دهد و نه حکمی در خصوص شکایت سرخپوشان پایتخت از گلر سابق خود اعلام می‌شود تا سرانجام این پرونده مبهم مشخص شود. 
 
 معضل ورزشگاه
در چنین شرایطی، بازی تیم‌ها در شهر‌های مختلف هم داستان پرحاشیه دیگری است. اینکه ذوب‌آهن در مشهد به میدان می‌رود، سپاهان در اراک، چادرملو در تهران، پرسپولیس بعد از یک میزبانی در اراک در دومین هفته راهی قزوین می‌شود. استقلال دست روی ورزشگاه امام رضا می‌گذارد، اما او را به ورزشگاه قزوین پاس می‌دهند و به استقلال خوزستان اجازه بازی در فولاد آره‌نا را نمی‌دهند! روندی که نشان از عدم حرفه‌ای بودن لیگ فوتبال ایران دارد و وجود مسئولانی که بعد از سال‌ها هنوز هم نمی‌توانند یک تدبیر درست برای حل این مشکل داشته باشند تا شاهد آوارگی تیم‌ها در شهر‌های مختلف نباشیم، آن هم در شرایطی که ورزشگاه‌هایی، چون آزادی، نقش‌جهان و امام رضا را داریم که عملاً این روز‌ها بلااستفاده هستند و هیچ کس دلیل واقعی آن را نمی‌داند!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار